GRANDER® Sverige

Avdelningar

 

Ekosystem

GRANDER® vitaliserat vatten för en hållbar, biologisk balans i dammar och ekosystem...

Varje vattenyta - oavsett om det gäller en simbassäng, en trädgård eller ekosystem - ger en mängd liv i en trädgård.

Skapa de grundläggande förutsättningarna

Även med en vattenyta på 5 m2 och ett minimumsdjup på 80 cm så bildas ett stabilt förhållande. Genom att skapa en damm (plats, djup, material, solljus....) finns alla grundläggande förutsättningar för en regelbunden dammrengöring (avlägsnande av biomassa, regelbundet skärning av träsk och gräs. ..) som garanterar långsiktig njutning av vattenoasen.

Mikroorganismer bidrar till självrengöring

Vattenväxter absorberar näringsämnen från vattnet och producerar syre. Många organismer, som omarbetar döda växter och djur till näringsämnen, bidrar till självrengöring. Djurplankton filtrerar svavelalger ur vattnet. I en väl fungerande trädgårdsdamm eller ekosystem som används som habitat är det de levande små invånarna som i stor utsträckning bibehåller balansen: växter, alger, fiskar och bakterier. Vattnet är klart och transparent.

Störning i livscykeln?

Om den biologiska livscykeln störs genom alltför många fiskar eller de felaktiga, eller genom överbefruktning av vattnet, förskjuts förhållandet mellan organismerna. Merparten av tiden beläggningar på vattnet ökar starkt, men ändå kan det inte ses med blotta ögat, och vattnet blir grönt och osynligt. Högre vattenväxter kan bli täckta med andra alger och dö. Slutligen använder bakterier syre i vattnet för deras sönderdelningsprocess och fisk dör av - dammen är ekologiskt död.

Stabil - utan några kemikalier

Genom GRANDER®-vattnets vitalisering stärks den naturliga självrengöringsprocessen i dammvattnet och hållbarheten och återhämtningen av den biologiska balansen stöds. Endast motståndskraftiga dammar kan snabbt återhämta sig efter eventuella föroreningar.

Många trädgårdsentusiaster, dammägare och förvaltare av både fisk- och baddammar rapporterar att genom användandet av GRANDER® vattenvitaliserande har flytande alger minskat och till och med försvunnit. Även trådalger minskar i antal, fisk är friskare; Det rapporteras också om minskat antal hudskador och parasitinfektioner.

Tillbaka

GRANDER® Nyheter

  • 1
  • 2
  • 3
Det finns verkligen två identiska snöflingor

Det finns verkligen två identiska snöflingor

23.01.2016

När stora vita flingor faller från himlen, misslyckas de aldrig med att imponera på oss:... Read more

Dricka vatten - hur man lär sig gilla det

Dricka vatten - hur man lär sig gilla det

13.01.2016

Hur världsligt det än kan låta, så är vattendrickande något man behöver lära sig. Många... Read more

Bröd och vatten - ett speciellt slags samspel

Bröd och vatten - ett speciellt slags samspel

01.09.2015

GRANDER® vattenvitalisering har funnit sin plats i både lokala och internationella bagerier, och bagarna är... Read more