Avdelningar

 
Historiska gruvan Copperplate

Historiska gruvan Copperplate

En intressant resa i det förflutna

Den historiska gruvan Copperplate - på GRANDER®-företagets grunder - är den enda koppargruvan i bruk i Europa. I slutet av 80-talet köptes den av familjen Grander och återställdes bit för bit med hjälp av flertalet volontärer. Massor av skräp fick tas bort för hand, tunnlarna stöddes och säkrades på nytt, och gruvschaktets ventilation och lufttilförsel fick grävas ut. Den 28 juli 1990 öppnades den historiska gruvan Copperplate för allmänheten med en härlig fest.

Sedan dess har en dagsutflykt i gruvan blivit ett spännande äventyr för hela familjen. 

Skyddshjälmar på, kom in och så kör vi! Resan till det förflutna i Copperplate i Jochberg börjar med en åktur på den riktiga gruvbanan in i bergets inre. Besökare får upptäcka intressanta saker om den gruvarbetets långa historia - en spännande resa. Direkt vid ingången till tunnlarna finns en "By Day Knappenweg" med 10 intressanta stationer att besöka.

Stephaniekällan

Stephaniekällan har sitt ursprung i gruvan Copperplate. När vattenvitalisering var nytt fick Johann Grander vattnet för sina test från en källa vid Pass Thurn nära hans hemstad. Vattnet från denna källa kunde emellertid inte användas efter regn, eftersom regnvatten blandat med källvattnet och dess egenskaper därefter ändrades.
Read more...
  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Vatten är ett kosmiskt ämne."

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×