Avdelningar

 

Stephaniekällan

Stephaniekällan har sitt ursprung i gruvan Copperplate. När vattenvitalisering var nytt fick Johann Grander vattnet för sina test från en källa vid Pass Thurn nära hans hemstad. Vattnet från denna källa kunde emellertid inte användas efter regn, eftersom regnvatten blandat med källvattnet och dess egenskaper därefter ändrades.

När Johann Grander fick veta om Stephaniekällan i de gamla tunnlarna i den stängda gruvan Copperplate i Jochberg, undersökte han ett prov av vattnet och blev så entusiastisk över dess bra egenskaper.

Hans tankar om att ta hand om landet med källan för att bygga de nya lokalerna, men att fortsätta den gamla tyrolska gruvstraditionen, blev snart verklighet.

Efter att ha köpt landet så renoverade Johann Grander den gamla gruvan, som härstammar ända från 1500-talet, med hjälp av familj, vänner, kollegor och många frivilliga. Den gamla gruvan stängdes den 31 juli 1926, men öppnades återigen för besökare som en historisk gruva den 28 juli 1990.

Copperplate i Jochberg har överlevt under århundraden, från medeltiden till idag. Under tiden är hammarna av gruvarbetarna definitivt tystare, men inte helt tysta. För närvarande, som den enda behållna koppargruvan i Centraleuropa, har kopparplattmynten i Jochberg en speciell position. Malmen, som nu tas ut endast i små mängder, anses vara en riktig skatt för besökarna och köps ofta som en souvenir.

Vattnet, som används som grund för alla GRANDER®-produkter, härstammar från tunnlarna i denna gruva.

Vattnet från Stephaniekällan har en speciellt hög nivå av renhet och godhet, som endast mycket få vatten har.

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Inget vatten är det andra likt."

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×