Avdelningar

 

Bröd och vatten - ett speciellt slags samspel

GRANDER® vattenvitalisering har tagit plats i både lokala och internationella bagerier, och bagare är stolta över sina resultat...

Ursula och Manfred Hollinger Ernst Reichenfelsee Ursula och Manfred Hollinger
GRANDER® vattenvitalisering har funnit sin plats i både lokala och internationella bagerier, och bagarna är stolta över sina resultat...

Vattenkvalitén avgör hur lyckad den färdiga produkten blir

Varje bagare har sin egen specialitet som man är mycket stolt över och receptet är en välbevarad hemlighet. Men många framgångsrika bagare avslöjar nu sin "vattenhemlighet".

Bortsett från mjöl är vatten den viktigaste grundläggande ingrediensen i bröd och olika bakverk.

Kraften i det vitaliserade vattnet har en särskilt positiv inverkan på kvalitén på de bakade produkterna.

Bagare från när och fjärran är överens om resultatet: Deg absorberar det vitaliserade vattnet bättre och ligger till grund för goda, fina bakverk av alla slag.

Med bakverkets tumregel, nämligen "2 delar mjöl till 1 del vatten" förstår man hur viktigt vatten är i bakning, och det är uppenbart varför bagerier inte kan tänka sig att baka utan att vitalisera vattnet med GRANDER®.

Bagarna rapporterar om följande resultat:

  • Mer elastisk, lättare deg
  • Ökad volym     
  • Deg som är lätt att arbeta med     
  • Optimal bindning av degen     
  • En minskning av jäst efter snabbare och förbättrad jäsning av degen     
  • Rundare och mer intensiv smak på brödet     
  • Bra skorpa     
  • Längre livslängd och håller sig fräscht längre
  • Besparingar i kemikalier och rengöringskostnader
Tillbaka
  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Tron på Gud är det viktigaste för mig och gör livet så vackert"

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×